Biuro prasowe/Miasto Poznań

Miasto Poznań

Q&A Communications we współpracy z Biurem Promocji Miasta, odpowiada za działania wspierające i budujące wizerunek miasta – lidera w zakresie innowacyjnego i kreatywnego podejścia do marketingu miejsc i regionu.

Trasy blogerów na mapie Poznania

Od dzisiaj ze strony internetowej www.poznan.pl oraz serwisu www.poznan.travel można pobrać bezpłatnie turystyczny przewodnik po Poznaniu przygotowany przez znanych polskich blogerów. Latem każdy z nich odwiedził stolicę Wielkopolski i opisał miejsca, które często pomijane są na trasie tradycyjnych wycieczek. 'To spojrzenie na miasto z nieco innej perspektywy' przekonuje Łukasz Goździor, dyrektor Biura Promocji Miasta.

Kampania

Miasto Poznań otwiera się na blogerów

Autorzy popularnych blogów jako miejscy przewodnicy? Dokładnie tak. Latem będą zwiedzać Poznań pokazując, że poza atrakcjami znanymi z pocztówek i folderów turystycznych, w stolicy Wielkopolski jest wiele interesujących miejsc, które naprawdę warto zobaczyć. Projekt realizowany przez Miasto Poznań, angażujący znanych polskich blogerów ruszył pod koniec czerwca i potrwa do połowy września.

alleRogal! ? alleZapach! Citylight?y pachnące Rogalami świętomarcińskimi w Warszawie i Krakowie.

Miasto Poznań rozpoczyna niestandardową kampanię promującą akcję alleRogal. Na przystankach komunikacji miejskiej w Krakowie i Warszawie pojawią się citylight?y o zapachu półfrancuskiego ciasta z białym makiem. Słodkie niespodzianki czekają też na pasażerów rejsów krajowych i międzynarodowych LOT oraz w pociągach Intercity na trasie Berlin ? Warszawa. Poznań przygotował na tę akcję kilkanaście tysięcy mini rogalików.

Poznań zaprasza na koncerty!

Ulubienica recenzentów i słuchaczy, nowa Sade, szturmująca listy przebojów debiutantka - Jessie Ware - zagra w Poznaniu 17 listopada. Trzy dni wcześniej (14.11) w stolicy Wielkopolski wystąpi znana i lubiana Katie Melua. To tylko dwa z wielu koncertów, jakimi Poznań kusi tej jesieni. Sezon na kulturę już się rozpoczął.

Startup przyciąga najlepszych. Poznań Startup Weekend: 16-18 listopada

Jak osiągnąć sukces w biznesie i pokonać konkurencję? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań poznają uczestnicy Poznań Startup Weekend, który odbędzie się w dniach 16 ? 18 listopada. Impreza zgromadzi specjalistów od zakładania i finansowania innowacyjnych biznesów oraz ludzi z pomysłem na własną firmę. W Poznaniu - najbardziej startupowym mieście w Polsce - będzie można stworzyć prototyp własnego biznesu, wziąć udział w konkursie oraz skonsultować swój pomysł z ekspertami

Poznań daje pracę profesjonalistom! Miasto zaprasza specjalistów z całej Polski

Według danych GUS Poznań jest miastem z najniższym w Polsce bezrobociem ? 9,2%. Prognozy specjalistów nie pozostawiają jednak złudzeń ? bezrobocie w kraju ma rosnąć. Dlatego Poznań nie zwalnia tempa i rozpoczyna ogólnopolską kampanię, która ma na celu przyciągnięcie do stolicy Wielkopolski profesjonalistów z wielu branż. Kampania ?Poznań daje pracę? pomoże zarówno przedsiębiorcom, jak i osobom poszukującym zatrudnienia. Wszystkie oferty pracy poznańskich firm znajdują się już na jednej platformie ? www.poznandajeprace.pl