Biuro prasowe/Pałac Mierzęcin

Pałac Mierzęcin

Pałac Mierzęcin Wellness & Wine Resort jest wyjątkowym miejscem, gdzie duch historii dyskretnie przeplata się z nowoczesnością a wino jest pasją i stylem życia. Jako jedyny w Polsce obiekt turystyczny w Polsce, Pałac Mierzęcin posiada swoją własną winnicę, przetwórnię i piwnicę win. Q&A miało przyjemność realizować dla Pałacu Mierzęcin działań z zakresu media relations.

W NAJLEPSZYM GRONIE

Ziemia lubuska słynie z uprawy winorośli. To właśnie tu raz do roku, we wrześniu odbywa się słynne Winobranie. Tutaj również znajduje się miejsce unikatowe na mapie Polski - Pałac Mierzęcin Wellness & Wine Resort. To jedyne miejsce w kraju, które na bazie winogron z własnej winnicy produkuje wino oraz przygotowuje niepowtarzalne zabiegi spa. Wino jest tu nie tylko pasją i stylem życia, ale także sposobem na dobry wygląd i ciekawe spędzenie wolnego czasu.

Najlepsze wino powstaje w winnicy Pałacu Mierzęcin. Butelki pełne złota i srebra

Najlepsze polskie wino ma rubinową barwę, szlachetny, wytrawny charakter i wyraziste nuty świeżych leśnych owoców. Powstało z odmiany Rondo, uprawianej w winnicy Pałacu Mierzęcin. Rondo 2009 jest jedynym złotym medalistą prestiżowego konkursu odbywającego w ramach Międzynarodowych Targów Wina w Krakowie Enoexpo 2012. Srebrem medalem jurorzy wyróżnili pochodzące także z Mierzęcina wino Regent 2009.