Biuro prasowe/Międzychód

Międzychód

Międzychód to znana w Wielkopolsce marka ze 110-letnią tradycją w branży przetwórczej. Marka oferuje tradycyjne dania gotowe, dania zbilansowane, dżemy i żurawinę, a także kultowe już ketchupy, koncentrat czy ogórki konserwowe.

DANIA Z MIĘDZYCHODU DOSTĘPNE W BIEDRONCE

Międzychód konsekwentnie rozwija dystrybucję swoich przetworów warzywno-owocowych i dań gotowych. Marka obecna jest już w takich sieciach handlowych jak Makro, Selgros, Eurocash C&C, ITM, Piotr i Paweł, Carrefour, Leclerc, Dino czy Netto. Teraz dołącza do nich 3 000 sklepów Biedronka z całej Polski. Ciecierzyca w warzywach oraz Leczo z fasolkami dostępne będą do wyczerpania zapasów.

LETNI TOUR MIĘDZYCHODU NABIERA TEMPA

Zabytkowe wozy strażackie, samochody dostawcze, namioty i zaplecze kuchenne… Brzmi groźnie? Nie, w ten sposób wielkopolska firma Międzychód promuje w całej Polsce swoje dania gotowe. Od czerwca, podczas akcji samplingowych, produktów bez sztucznych dodatków i konserwantów spróbowało ponad 30 tysięcy Polaków. To nie koniec. Międzychód zapowiada wsparcie akcji o dodatkowych pięć drużyn by dotrzeć w każdy zakątek naszego kraju.

MIĘDZYCHÓD PONOWNIE PROMOWAŁ SWOJE PRZETWORY W MOSKWIE

Międzychód zaprezentował swoje dania gotowe i przetwory na Międzynarodowych Targach Spożywczych PRODEXPO w Moskwie – jednym z największych tego typu wydarzeń w światowej branży spożywczej. Po ubiegłorocznych targach WorldFood w Moskwie i Ałmaty firma powróciła z promocją wielkopolskich produktów do stolicy Rosji. Targi odbyły się w dniach 9-13 lutego br.

„Wiem, co jem” z Międzychodem!

Kasia Bosacka, która od lat podpowiada Polakom, jak wybierać najbardziej wartościową żywność, odwiedziła fabrykę w Międzychodzie i zrealizowała ujęcia do jednego z odcinków programu „Wiem, co jem i wiem, co kupuję”. Pani Kasia z przyjemnością przyjęła naszą propozycję przyjazdu do Międzychodu.

MIĘDZYCHÓD ROZSZERZA DYSTRYBUCJĘ

Międzychód konsekwentnie rozwija dystrybucję swoich przetworów warzywno-owocowych i dań gotowych. Marka obecna jest już w takich sieciach handlowych jak Selgros oraz w sklepach Grupy Eurocash. Na przełomie listopada i grudnia dołączyło do nich ponad 100 supermarketów Piotr i Paweł w całej Polsce.

MIĘDZYCHÓD PROMUJE PRZETWORY W KAZACHSTANIE

Międzychód po raz kolejny uczestniczył w międzynarodowych targach spożywczych. Po wrześniowym WorldFood w Moskwie, dania gotowe i przetwory z Wielkopolski promowano na Międzynarodowych Targach Spożywczych WorldFood w Ałmaty (Kazachstan). Udział polskiej firmy w tym wydarzeniu jest częścią Programu Promocji Polskiej Gospodarki w Kazachstanie ogłoszonego przez Ministerstwo Gospodarki. Tegoroczna, siedemnasta edycja imprezy odbyła się w dniach 5-7 listopada.