Biuro prasowe/Miasto Gdynia

Miasto Gdynia

Gdynia, ab urbe condita, czyli od założenia Miasta - dla Polaków jest synonim przedsiębiorczości, pracowitości i skutecznej determinacji w dążeniu do sukcesu. Jest miastem z ogromną energią i potencjałem, w którym nieustannie dokonują się metamorfozy. Jest też miastem hojnie obdarzonym przez naturę: morze, plaże, morenowe zalesione wzgórza i rekordowa w polskich warunkach liczba słonecznych dni w roku powodują, że w Gdynia ma wszelkie cechy kurortu, choć przecież nim nie jest. Gdynianie we wszelkich sondażach chwalą, że dobrze się tu mieszka, uczy, pracuje i wypoczywa. To miasto nie za duże i nie za małe – lecz w sam raz, w którym jest jeszcze bardzo wiele do odkrycia ciekawych miejsc, ludzi, wydarzeń.

O mieście z innej perspektywy. Niecodzienny przewodnik Gdynia zdaniem blogerów

Co wyjątkowego, poza „pocztówkowymi przebojami”, może odkryć w Gdyni turysta z głębi Polski? Czego Ślązak czy Wielkopolanin powinni spróbować w gdyńskich restauracjach? Gdzie pójść na klimatyczny, klubowy koncert? Na te i podobne pytania odpowiedzi szukali popularni trójmiejscy blogerzy. Efekt? Nowoczesny, elektroniczny przewodnik po mieście, od dziś do pobrania w wersji pdf na urządzenia mobilne.