Biuro prasowe/Mąka Basia

Mąka Basia

Basia to nowa marka w kategorii mąk wprowadzona z sukcesem na rynek w 2011 roku. Dostępna jest w czterech wariantach, z których każdy ma konkretne zastosowanie. W czerwcu 2012 roku Basia została odznaczona tytułem Perły Rynku FMCG 2012 w kategorii produktów sypkich w niezależnym konkursie branżowym. GoodMills Polska – właściciel marki Mąka Basia powierzył Q&ACommunications opiekę nad budową wizerunku produktu przy jego wprowadzeniu na rynek. Komunikowaliśmy również zmiany w strategii firmy oraz zmianę nazwy w 2012 roku.

Kampania

Agencja Q&A Consulting kontynuuje współpracę z producentem mąki Basia

Agencja Q&A Consulting od sierpnia kontynuuje współpracę z firmą VK Polska, która od 1 października zmieni nazwę na GoodMills Polska. Pierwszy etap współpracy obejmuje komunikację zmiany nazwy w mediach handlowych, branżowych, biznesowych i lokalnych.

AGENCJA Q&A CONSULTING KONTYNUUJE WSPÓŁPRACĘ Z PRODUCENTEM MĄKI BASIA

Nowość na rynku produktów sypkich

Basia to nowa marka mąki, która pojawiła się na polskim rynku. Przygotowana z myślą o konkretnym przeznaczeniu podpowiada konsumentom do czego można wykorzystać trzy główne rodzaje mąki: tortową, wrocławską i poznańską. Na szczególną uwagę zasługuje Basia tortowa o wyjątkowo niskim typie ? 405. Dzięki niej świąteczne i noworoczne wypieki zyskają zupełnie nowe oblicze.

Kampania telewizyjna i prasowa wspierająca launch marki Mąka Basia

?Basia mąka z sercem? ? to hasło kampanii wspierającej launch marki Mąka Basia, która startuje 18 listopada br. Zarówno telewizyjne spoty, jak i reklamy prasowe nawiązują do rodzinnej atmosfery Bożego Narodzenia i prezentują markę, jako mąkę idealną do wypieków.