Biuro prasowe/Lajkonik

Lajkonik

Każdy wie że jeżeli paluszki to tylko marki Lajkonik. W 2010 roku zakład w Skawinie wypiekający popularne słone przekąski obchodził swoje 100-lecie. Q&ACommunications zajęła się kompleksową obsługą PR tego wydarzenia.

Lider w branży słonych przekąsek obchodzi 100-lecie. Rozpoczyna się Rok Lajkonika.

Jedna z najbardziej znanych i docenianych polskich marek, Lajkonik, obchodzi w tym roku 100-lecie istnienia swojego zakładu produkcyjnego w Skawinie pod Krakowem. Marka Lajkonik posiada 48 % udziału w rynku słonego pieczywa, który ma wartość 376 mln złotych . Z okazji jubileuszu produkty marki pojawią się w sklepach całej Polski w nowych opakowaniach. Ponadto zaplanowano szereg uświetniających rocznicę aktywności, skoncentrowanych głównie w regionie Małopolski.

Nowy wizerunek Lajkonika w pracach dzieci

Szkoła Podstawowa nr 4 w Skawinie bierze udział w małopolskim konkursie ?Lajkonik dla szkół? zorganizowanym z okazji 100-lecia fabryki marki ?Lajkonik?, producenta słonych przekąsek.

Wawelskie Smoki w sześciu kształtach od marki Lajkonik

Ogólnopolska kampania marketingowa nowych krakersów Wawelskie Smoki z portfolio Lajkonika ruszy na początku kwietnia w mediach oraz punktach sprzedaży. Produkt z linii Junior pojawił się na rynku z okazji tegorocznego jubileuszu 100-lecia powstania zakładu produkcyjnego firmy w Skawinie.