Biuro prasowe/Książęce

Książęce

Książęce to pierwsza polska marka piw premium w portfelu Kompanii Piwowarskiej, czerpiąca zarówno z globalnych doświadczeń SABMiller w warzeniu piwa, jak i pasji i doświadczenia browarników z Tyskich Browarów Książęcych. Książęce to marka dla wszystkich ciekawych świata, którzy cenią jego różnorodność, chcą w pełni celebrować bogactwo piwnych trunków, a jednocześnie poszukują idealnie wyważonych smaków. Książęce oferując nowe, niezwykłe gatunki, zabiera konsumentów w intrygującą podróż, w której mogą poznać niecodzienne smaki, barwy i aromaty piwa. W portfelu marki znalazły się trzy wyjątkowe, ale jednocześnie łatwe do picia gatunki – Czerwony Lager, Ciemne Łagodne oraz Złote Pszeniczne. Marka dba także o rozwój kultury picia piwa w Polsce: w tym m.in. o odpowiedni rytuał serwowania oraz wyrafinowaną sztukę łączenia różnych gatunków piw z konkretnymi potrawami, co pozwala cieszyć się pełnym bogactwem smaków i aromatów.

Nowe etykiety Książęcego!

Lubiane przez Polaków piwo Książęce pojawi się na sklepowych półkach w zupełnie nowych opakowaniach!

Jedyny taki czas Świeżo uwarzone Książęce Pierwsze Zbiory trafia do lokali

Istnieją zjawiska, które mają swój określony czas. Są rzeczy, na które warto czekać nawet cały rok. Piwosze właśnie rozpoczynają swoje wielkie świętowanie. Od 19 października do wybranych lokali w Polsce trafia wyjątkowe Książęce Pierwsze Zbiory. Sezonowy wariant Książęcego został uwarzony przez browarników Tyskich Browarów Książęcych ze świeżych szyszek chmielu pochodzących z tegorocznych zbiorów.

Książęce smacznie zmienia przyzwyczajenia

W restauracji najpierw zamawiam danie, potem napój. Piwo jest kaloryczne i nie pasuje do słodyczy. Do potraw częściej wybieram wino. Przy piwie sięgam po orzeszki, słone paluszki czy chipsy. Skądś to znasz? Książęce udowodniło, że w łatwy sposób można zmienić te i inne przyzwyczajenia! Akcja pop up restauracji Książęcego pokazała, że każdy może zerwać z nawykami, także w gronie przyjaciół czy we własnym domu.

Zwiedzanie w książęcym stylu

Z początkiem czerwca zwiedzanie Tyskich Browarów Książęcych stanie się prawdziwą wyprawą po świecie piwnych doznań. Odwiedzający browar w Tychach poznają nie tylko jego historię. Za sprawą warsztatów z cervesario dowiedzą się jak degustować piwo warzone w tym historycznym miejscu oraz poznają podstawowe zasady łączenia piw Książęce z jedzeniem.

Książęce dopełnia smak w kuchni

Wyobraźnię kulinarną posiada każdy – bez wyjątku. Przekonuje o tym Książęce i pokazuje, jak w prosty sposób można ją pobudzić i wykorzystać w kuchni. Warto odkrywać bogactwo smaków piwa i jedzenia, które jak się okazuje – mają wiele wspólnego. Piwo, odpowiednio dobrane i zaserwowane do posiłku, nadaje nowy smak nawet najprostszym daniom.

Najlepsi graficy szukają inspiracji w kuchni

Co łączy mężczyzn i piwo? Odpowiedź na to pytanie wydaje się być prosta. A co jeśli do tego zestawienia dołożymy gotowanie? Książęce i Koszulkowo.com postanowili to sprawdzić. Właśnie wystartował współorganizowany przez nich Wielki Konkurs dla Grafików, w którym poszukiwane jest hasło i logo promujące ideę męskiego gotowania. Zwycięzca otrzyma trzy tysiące złotych.