Biuro prasowe/Kompania Piwowarska

Kompania Piwowarska

Kompania Piwowarska jest największym przedsiębiorstwem piwowarskim w Polsce. Do portfela marek KP należą najpopularniejsze polskie piwa – m.in. Tyskie, Tyskie Klasyczne, Żubr, Lech, Dębowe Mocne, Redd's, a także międzynarodowe marki premium: Pilsner Urquell, Grolsch oraz Peroni Nastro Azzurro. Kompania Piwowarska (utworzona w 1999 roku) posiada trzy browary (w Tychach, Poznaniu i Białymstoku) oraz oddziały handlowe na terenie całego kraju. Q&A Communications zajmuje się obsługą PR flagowych marek koncernu: Tyskie Gronie, Lech Premium, Redd’s, Lech PILS .

Żubr powraca do korzeni w kampanii „Kolej na Żubra”

Po latach Żubr powrócił do źródeł swojego sukcesu i ponownie nawiązał współpracę z agencją PZL.

Wracają lata 90-te, wraca 10,5

Powraca klimat czasów magnetowidów i kaset VHS, butów na platformach i ogrodniczek czy walkmanów. Powraca niepowtarzalny klimat lat 90-tych. Powraca kultowe 10,5. Dzięki niemu będzie można przypomnieć sobie atmosferę studenckich wypadów pod namiot, zarwanych nocy i smak pierwszego piwa.