Biuro prasowe/Green Cross Poland

Green Cross Poland

Green Cross Poland to założony w 2010 r. przez Dominikę Kulczyk polski oddział Green Cross International – trzeciej, co do wielkości, pozarządowej, globalnej organizacji ekologicznej. Agencja Q&A Communications odpowiada za prowadzenie dedykowanych projektów komunikacyjnych oraz budowę wizerunku zgodnie ze strategią organizacji. W 2013 roku Agencja zrealizowała dla Green Cross Poland kampanię społeczną Live Green.

Kampania

LIVE GREEN - eko życie w telefonie i na tablecie

Ponad 50 proc. Polaków nie żyje w zgodzie z ekologią. Co piąty nie oszczędza wody, a wśród osób marnujących żywność są absolwenci szkół wyższych, z dobrą sytuacją materialna. Jakich wyborów dokonywać, żeby nasze życie było świadome i ekologiczne? Odpowiedzi na te pytania będzie można znaleźć w bezpłatnej aplikacji 'Live Green' – pierwszym, polskim mobilnym przewodniku po ekologii przygotowanym z inicjatywy Green Cross Poland.

Green Cross Poland: Polsko-arabskie spotkanie Księżnych

Jedna z najbardziej wpływowych kobiet świata arabskiego – Księżna Ameerah Al-Taweel przyjechała do Polski na specjalne zaproszenie organizatorów V Kongresu Kobiet. Pochodząca z Królestwa Arabii Saudyjskiej Księżna Ameerah jest wiceprzewodniczącą fundacji dobroczynnej, która wspiera między innymi walkę z ubóstwem, dialogiem międzycywilizacyjnym oraz zajmuje się kwestią aktywizacji kobiet.