Biuro prasowe/Galeria Malta

Galeria Malta

Galeria Malta to obecnie największe centrum handlowo-rozrywkowe w zachodniej Polsce i zarazem jeden z kluczowych projektów zrealizowany na polskim rynku przez firmę Neinver. W 2013 roku Galeria otrzymała wyróżnienie w kategorii Centrum Handlowe Roku „Best Performance” w ramach czwartej edycji eksperckiego programu Polskiej Rady Centrów Handlowych „Retail Awards 2013”. Q&ACommunications w ramach współpracy z centrum od kilku lat kształtuje i wzmacnia wizerunek Galerii w regionie poprzez współpracę z mediami, środowiskami opiniotwórczymi oraz instytucjami publicznymi i kulturalnymi.

Projekt Malta – zaczynamy!

Taras widokowy, plaża i strefa gastronomiczna z food truckami. Do tego muzyka, film, stand-up i spotkania z podróżnikami oraz mnóstwo sposobów na spędzenie wolnego czasu nad Maltą! Z początkiem czerwca ruszył Projekt Malta, czyli letnia strefa relaksu i rekreacji przygotowana przez Brzeg Wschodni dla Galerii Malta

WEEKEND W INSPIRUJĄCYM OGRODZIE GALERII MALTA

Hydrangea, czyli zjawiskowa hortensja o licznych kwiatach, królująca w ogrodach latem oraz berberys – jeden z najbardziej kolorowych krzewów o kwaskowych owocach, a także maliny, szczypiorek i aromatyczna bazylia to tylko niektóre z wielu roślin w Ogrodzie Inspiracji, który rozkwitnie przed Galerią Malta. Jego otwarcie dla odwiedzających odbędzie się w ramach letnich wydarzeń organizowanych przez centrum. Cykl wakacyjnych spotkań ze sztuką w otoczeniu przyrody zainauguruje „Zielony Weekend”, 12-13 lipca, w amfiteatrze przed Galerią.

NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI W GALERII MALTA!

Dawno, dawno temu, w odległej galaktyce… A w nadchodzący weekend o wiele bliżej, bo w Poznaniu! W sobotę, 28 czerwca, bohaterowie kultowej sagi science fiction „Gwiezdne Wojny” wylądują w Galerii Malta. Spotkanie z nimi dostarczy Klientom niezapomnianych wrażeń. Warto przyjść do Galerii i stanąć po obu stronach mocy!

ZDROWO, NATURALNIE I EGZOTYCZNIE – WEEKEND EKO W GALERII MALTA

20 stoisk, a na nich kilkaset produktów ekologicznych od najbardziej cenionych producentów pojawi się w ramach Weekendu Eko w Galerii Malta. Tegoroczna wiosenna edycja wydarzenia odbędzie się od 14 do 16 marca.

Wydarzenie

Galeria Malta z widokiem na piknik piłkarski

Niezapomniane, sportowe emocje gwarantuje swoim Klientom w niedzielę, 13 maja Galeria Malta. W ramach „Pikniku piłkarskiego” będzie można m.in.: sprawdzić swoją formę fizyczną i wiedzę piłkarską, zmierzyć siłę swojego kopnięcia, podziwiać piłkarskie akrobacje, a przede wszystkim spotkać się z piłkarzami Warty Poznań. Na najmłodszych uczestników Pikniku również czeka wiele atrakcji, zabaw i konkursów z nagrodami.

W poszukiwaniu (skradzionej) wiosny

„Skąd znowu – rzekła sroka – ja jej nie spuszczam z oka i w zeszłym roku w maju widziałam ją w tramwaju” - pisał o przyjściu wiosny Jan Brzechwa w popularnym wierszyku. W Poznaniu nie trzeba było czekać na wiosnę do maja, a nawet do 21 marca. Pierwsze ślady wyczekiwanej pory roku można było już teraz dostrzec na billboardach i niektórych przystankach komunikacji miejskiej, w tym na ulicy Podgórnej. Oczekiwanie na tramwaj umilała tam pachnąca wiosną trawa. Mieszkańcom najwyraźniej tak brakuje ciepłych dni i wiosennych zapachów, że trawa zniknęła.