Biuro prasowe/EDP Renewables

EDP Renewables

EDP Renewables z siedzibą w Madrycie, jest światowym liderem w sektorze energii odnawialnej i trzecim co do wielkości producentem energii wiatrowej. Q&A Communicatios wspiera inwestycje EDPR w Polsce poprzez prowadzenie konsultacji społecznych na etapie decyzji środowiskowych projektów deweloperskich. Q&A odpowiada również za komunikację z lokalnymi społecznościami i mediami na terenie gmin, w których już funkcjonują farmy wiatrowe EDP Renewables Polska.

EDP Renewables i GEO Renewables uruchomiły nową farmę wiatrową w powiecie radomskim

EDP Renewables, światowy lider w sektorze energii odnawialnej i czwarty co do wielkości producent energii wiatrowej, wspólnie z lokalnym partnerem, firmą GEO Renewables zorganizował uroczystość otwarcia nowej farmy na terenie Polski, w gminie Iłża. Jest to piąta farma EDP w Polsce, po farmie wiatrowej w Margonin (Wielkopolska), Korsze (Warmińsko-Mazurskie), Pawłowo (Wielkopolska) oraz Jędrzychowice Zgorzelec (Dolny Śląsk), którą otwarto również we współpracy z GEO Renewables.

EDP Renewables Polska, najlepsze miejsce pracy w 2013

Firma EDP Renewables Polska została uznana za najlepsze miejsce pracy. Polski oddział trzeciego co do wielkości operatora elektrowni wiatrowych na świecie zwyciężył w kategorii przedsiębiorstw zatrudniających poniżej 50 pracowników.