Biuro prasowe/Brama Poznania ICHOT

Brama Poznania ICHOT

Nowy kierunek zwiedzania. Ogólnopolska kampania marketingowa Bramy Poznania

6 czerwca ruszyła kampania marketingowa najnowszej i najbardziej nowoczesnej instytucji kultury stolicy Wielkopolski – Bramy Poznania. Pierwsze w Polsce centrum interpretacji dziedzictwa promowane będzie za pomocą prasy, radia i Internetu. Zaplanowano także outdoor oraz lokalne działania ambientowe.

Bezpłatne wejściówki do Bramy Poznania

Ponad 10 tysięcy bezpłatnych biletów testowych przygotowano dla poznaniaków w pierwszym miesiącu funkcjonowania Bramy Poznania. Odwiedzający wypełnią specjalną ankietę i wyrażą swoją opinię na temat jedynego w Polsce centrum interpretacji dziedzictwa. Darmowe wejściówki będą dystrybuowane m.in. przez lokalne media. Bezpłatne bilety trafią także do: CIM, Stowarzyszenia Inicjatyw Senioralnych oraz Poznańskiego Centrum Świadczeń. Wygrać je będzie można również w konkursach organizowanych na portalu społecznościowym Facebook.

Wielkie Otwarcie Bramy Poznania

Brama Poznania, Ostrów Tumski i Śródka zapraszają na wyjątkową majówkę. Z okazji otwarcia pierwszego w Polsce centrum interpretacji dziedzictwa na poznaniaków od 30 kwietnia do 4 maja czekają spektakle, koncerty oraz rozmaite warsztaty. Będzie można także odwiedzić średniowieczny targ, zwiedzić zabytki katedralnej wyspy, zobaczyć największą w Polsce flagę oraz wziąć udział w wyjątkowym biało-czerwonym pikniku.