Biuro prasowe/Ball Packaging Europe

Ball Packaging Europe

Z Ball Packaging Europe kolejny rok realizujemy działania z zakresu PR produktowego, budujemy wizerunek firmy i prowadzimy doradztwo strategiczne.

Wydarzenie

TAFISA World Walking Day po raz drugi z puszką od Ball Packaging Europe 34000 puszek z limitowanej edycji na 60 imprezach sportowych w całym kraju

Limitowaną edycją puszki, w 100 % nadającej się do recyklingu, firma Ball Packaging Europe ponownie uczciła obchody Światowego Dnia Marszu (World Walking Day) organizowanego przez Międzynarodowe Stowarzyszenie Sportu dla Wszystkich TAFISA. Tylko w pierwszy weekend października podczas 23 wydarzeń sportowych przekazano ich uczestnikom z całej Polski około 25 000 puszek z napojem izotonicznym. W ten sposób firma Ball zachęca do aktywności fizycznej i troski o środowisko naturalne.

Raport zrównoważonego rozwoju polskiego oddziału firmy Ball Packaging Europe

Ball Packaging Europe kontynuuje inwestycje w zrównoważony rozwój potwierdzając, że jest to jeden z głównych kierunków strategicznych firmy. W roku 2012 wszystkie zakłady produkcyjne firmy Ball poczyniły istotne postępy w ograniczaniu wykorzystania zasobów do produkcji oraz emisji gazów cieplarnianych. Polski oddział zlokalizowany w Radomsku i produkujący aluminiowe puszki napojowe miał w tym swój znaczący udział. Od roku 2007 zmniejszono w nim zużycie energii elektrycznej o 18%, a wody o 20%. Duże zmiany zaszły szczególnie w ostatnich dwóch latach, podczas których firma Ball zainwestowała w środki zwiększające sprawność energetyczną polskiego zakładu ponad 270 000 euro. Szczegółowe informacje można znaleźć w raporcie zrównoważonego rozwoju, w którym udokumentowano osiągnięcia, cele oraz działania firmy w Polsce.

Piwo na miodzie gryczanym teraz także w puszce

Piwo na miodzie gryczanym to pierwsza marka Manufaktury Piwnej Browaru Jabłonowo dostępna w puszkach. Ceniony przez konsumentów złocisty trunek jest rozlewany do aluminiowych opakowań o pojemności 500 ml. Puszki dla regionalnego browaru wyprodukowała firma Ball Packaging Europe. Przy produkcji puszek został użyty specjalny lakier, który zapewnia matowe pokrycie opakowania.

Superbohaterowie zapuszkowani!

Napoje energetyczne w puszkach z podobiznami dwóch superbohaterów Marvela: Iron Mana i Hulka wprowadziła na polski rynek krakowska firma Heroes. Producentem puszek z wizerunkiem kultowych postaci jest firma Ball Packaging Europe.

Wino w puszkach od Ball Packaging Europe podbija brytyjski rynek

Jako pierwsi wina marki Wild Pelican w puszkach mogą spróbować Brytyjczycy. Puszki do wina z certyfikatem chronionej jakości trunku wyprodukowała firma Ball Packaging Europe.

Przełom w marketingu opakowań dzięki technologii Dynamark

Firma Ball Packaging Europe – producent innowacyjnych puszek do napojów, wprowadza w Europie nową technologię nadruku puszek. Dzięki możliwości zróżnicowania wzorów puszek w pojedynczej partii produkcyjnej, producenci napojów zyskują dodatkowe narzędzie do prowadzenia działań marketingowych.